Ukur bantalan rem sareng cakram anjeun gancang sareng gampang pikeun terang jinis padamelan anu anjeun peryogikeun.
b4d5919fe1c19f59b43a6a9369db03a
Abdi henteu terang ngeunaan anjeun, tapi unggal waktos toko nyarios yén kuring peryogi rem, sigana kuring sumpah kuring parantos réngsé henteu lami. Sareng sabab padamelan rem sering pangropéa preventif, mobil anjeun tiasa nyetir sami sareng sateuacan padamelan anu mahal. Teu pisan satisfying, sarta anjeun bisa jadi tanda tanya naha anjeun bener butuh pakasaban marake. Dina pidéo ieu kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha nyugemakeun diri anjeun - atanapi henteu - peryogi padamelan rem anu paling umum: Pad sareng rotor.
Pikeun diagnosis gancang ieu anjeun ngan ukur peryogi kaahlian pikeun ngarobih ban anu kempes; Henteu kedah nyabut bagian-bagian rem. Jack up na ngamankeun mobil, lajeng tarik kaluar salah sahiji roda mana karya marake diperlukeun (hareup atawa pungkur) jeung ngukur ketebalan tina hiji Pad marake na rotor marake na, ilahar disebut disc a. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu dina ngeunaan 2 menit sakali roda pareum.
3ad6a47024b855084da565c6e80f588
Anjeun peryogi sababaraha alat anu murah anu anjeun henteu gaduh di bumi: Sapasang calipers sareng gauge ketebalan lapisan marake. The calipers téh pikeun ngukur ketebalan tina rotor marake, sedengkeun ketebalan lapisan marake feelers ngukur ketebalan tina hampang.
The calipers nu peryogi mangrupakeun tipe kalawan ramo panjang nu bisa ngahontal kana bagian bener tina rotor marake, disebut wewengkon disapu.
The gauge ketebalan lapisan marake mangrupakeun set basajan tina feelers anjeun nempatkeun ngalawan Pad marake dugi ka manggihan hiji nu cocog pangdeukeutna ka ketebalan Pad, nembongkeun jumlah perkiraan Pad marake ditinggalkeun.
Anjeun ngabandingkeun pangukuran ieu sareng spésifikasi mobil anjeun: Ketebalan rotor minimum bakal rupa-rupa dumasar kana merek sareng modél mobil. Pangukuran bantalan rem, kumaha oge, cukup universal: 3 milimeter atanapi kirang tina ketebalan bantalan hartosna anjeun kedah ngagentos bantalan ayeuna atanapi pas.
Kaseueuran toko henteu nyobian ngaganggu anjeun, tapi kuring terang yén sababaraha mobil - ningali anjeun produsén Jérman - ngaliwat rem gancang pisan anjeun bakal sumpah yén éta mangrupikeun scam Groundhog Day anu mahal. Ayeuna anjeun bisa gancang nempatkeun pikiran anjeun betah.


waktos pos: Jul-28-2021