Sateuacan anjeun miceun bantalan rem anu lami atanapi mesen set énggal, tingali éta. Bantalan marake tiasa nyarioskeun ka anjeun ngeunaan sadayana sistem rem sareng nyegah bantalan énggal tina nasib anu sami. Éta ogé tiasa ngabantosan anjeun nyarankeun perbaikan rem anu ngabalikeun kendaraan ka kaayaan anu énggal.

Aturan Inspection
●Ulah nangtoskeun kaayaan bantalan marake ngan nganggo hiji bantalan. Duanana hampang sareng kandelna kedah dipariksa sareng didokumentasikeun.
● Pernah nganggap enteng karat atanapi korosi. Korosi dina caliper sareng hampang mangrupikeun indikasi yén palapis, plating atanapi cet parantos gagal sareng kedah dilereskeun. Korosi tiasa migrasi ka daérah antara bahan gesekan sareng pelat tukang.
●Sababaraha pabrik pad marake meungkeut bahan gesekan kana pelat panyangga kalayan napel. Delamination bisa lumangsung nalika korosi meunang antara napel jeung bahan gesekan. Di pangalusna, éta bisa ngabalukarkeun masalah noise; di awon, korosi nu bisa ngabalukarkeun bahan gesekan pikeun misahkeun jeung ngurangan wewengkon éféktif tina Pad marake.
●Ulah malire pin pituduh, sapatu sapatu atawa geser. Jarang mendakan caliper anu parantos ngagemkeun bantalan rem tanpa nganggo atanapi degradasi ogé lumangsung dina pin pituduh atanapi geser. Sakumaha aturan, lamun hampang diganti jadi kudu hardware.
● Pernah estimasi hirup atawa ketebalan ngagunakeun percentages. Teu mungkin keur prediksi hirup ditinggalkeun dina Pad marake kalawan perséntase. Sanaos kalolobaan konsumen tiasa ngartos persentase, éta nyasabkeun sareng sering henteu akurat. Dina raraga akurat estimasi persentase bahan dipaké dina pad marake, Anjeun mimitina kudu nyaho sabaraha bahan gesekan éta hadir nalika pad anyar.
Unggal kandaraan boga "spésifikasi maké minimum" pikeun bantalan marake, jumlah ilaharna antara dua jeung tilu milimeter.
2205a0fee1dfaeecd4f47d97490138c
Pakéan Biasa
Henteu masalah desain caliper atanapi kendaraan, hasil anu dipikahoyong nyaéta gaduh bantalan rem sareng dua kaliper dina as nganggo dina laju anu sami.

Lamun hampang geus dipaké merata, éta bukti yén hampang, calipers jeung hardware geus functioned leres. Nanging, éta sanés jaminan yén aranjeunna bakal beroperasi dina cara anu sami pikeun set bantalan salajengna. Salawasna renew hardware na jasa pin pituduh.

Paké Pad Luar
Kaayaan anu nyababkeun rem luar ngagem dina laju anu langkung luhur tibatan bantalan jero jarang pisan. Ieu sababna sensor ngagem jarang dipasang dina pad luar. Ngaronjat maké biasana disababkeun ku pad luar terus numpak dina rotor sanggeus piston caliper retracts. Ieu bisa disababkeun ku pin pituduh caket atanapi slides. Upami caliper rem mangrupikeun desain piston anu sabalikna, ngagem pad rem luar mangrupikeun indikasi anu direbut piston luar.

fds

PAD PAKAI BATIN
Pamakean bantalan marake inboard mangrupikeun pola ngagem bantalan marake anu paling umum. Dina sistem rem caliper ngambang, éta normal pikeun jero ngagem leuwih gancang ti luar - tapi bédana ieu ngan kedah 2-3 mm.
Nganggo pad jero anu langkung gancang tiasa disababkeun ku pin pituduh caliper atanapi geseran. Nalika ieu kajantenan, piston henteu ngambang, sareng gaya equalizing antara bantalan sareng bantalan jero ngalaksanakeun sadaya padamelan.
Awéwé pad jero ogé tiasa lumangsung nalika piston caliper henteu balik deui ka posisi sésana kusabab segel, karusakan atanapi korosi. Éta ogé tiasa disababkeun ku masalah sareng silinder master.
Pikeun ngabenerkeun pamakean sapertos kieu, laksanakeun léngkah-léngkah anu sami sareng ngalereskeun ngagem pad luar ogé mariksa sistem rem hidrolik sareng caliper pikeun tekanan sésa-sésa sareng pituduh liang pin atanapi piston boot masing-masing pikeun karusakan. Upami liang pin atanapi piston boot corroded atanapi ruksak, aranjeunna kedah diganti.

Tapered Pad maké
Upami bantalan marake bentukna sapertos ngaganjel atanapi tapered, éta mangrupikeun tanda yén caliper tiasa seueur teuing gerakan atanapi hiji sisi bantalan dicekel dina bracket. Kanggo sababaraha calipers sareng kendaraan, ngagem tapered normal. Dina kasus ieu, produsén bakal gaduh spésifikasi pikeun ngagem tapered.
Pamakéan sapertos kitu tiasa disababkeun ku pamasangan pad anu teu leres, tapi anu paling dipikaresep nyaéta panyumputan pin pituduh. Ogé, korosi handapeun klip abuttment bisa ngabalukarkeun hiji ceuli teu gerak.
Hiji-hijina jalan pikeun ngabenerkeun pamakean tapered nyaéta mastikeun hardware sareng caliper tiasa nerapkeun bantalan kalayan gaya anu sami. Kit hardware sayogi pikeun ngagentos bushings.

Retak, Glazing Atawa Tepi Ngangkat Dina Pad
Aya sababaraha alesan kunaon bantalan marake tiasa overheat. Beungeutna tiasa ngagurilap bahkan aya retakan, tapi karusakan kana bahan gesekan langkung jero.
Nalika pad marake ngaleuwihan kisaran suhu anu diperkirakeun, résin sareng komponén atah tiasa ngarecah. Ieu bisa ngarobah koefisien gesekan atawa malah ngaruksak makeup kimiawi jeung kohési tina Pad marake. Lamun bahan gesekan ieu kabeungkeut kana piring Nyieun maké ngan napel, beungkeut bisa pegat.
Teu butuh nyetir turun gunung pikeun overheat rem. Seringna, éta mangrupikeun caliper anu direbut atanapi rem parkir anu macét anu nyababkeun pad janten toasted. Dina sababaraha kasus, éta mangrupikeun lepat tina bahan gesekan kualitas rendah anu henteu direkayasa cekap pikeun aplikasina.
Kantétan mékanis tina bahan gesekan tiasa nyayogikeun lapisan kaamanan tambahan. Kantétan mékanis asup kana 2 mm ka 4 mm terakhir tina bahan gesekan. Kantétan mékanis henteu ngan ukur ningkatkeun kakuatan geser, tapi ogé masihan lapisan bahan anu tetep upami bahan gesekan moal misah dina kaayaan anu ekstrim.

Cacad
Pelat tukang tiasa ngagulung salaku hasil tina sababaraha kaayaan.
●The marake Pad bisa jadi nyita dina bracket caliper atanapi slides alatan korosi. Nalika piston tekenan dina tonggong dampal, gaya henteu sarua dina pelat panyangga logam.
●The bahan gesekan bisa jadi dipisahkeun tina piring Nyieun sarta ngarobah hubungan antara rotor, Nyieun piring jeung piston caliper. Upami caliper mangrupikeun desain ngambang dua piston, pad tiasa ngagulung sareng pamustunganana nyababkeun gagal hidrolik. Palaku utama pamisahan bahan gesekan biasana korosi.
● Lamun Pad marake ngagantian ngagunakeun-kualitas low Nyieun plat nu thinner ti aslina, éta bisa ngabengkokkeun sarta ngabalukarkeun bahan gesekan pikeun misahkeun tina piring Nyieun.
c79df942fc2e53477155fe1837a0914
Korosi
Sakumaha anu dinyatakeun sateuacana, korosi caliper sareng bantalan henteu normal. OEM méakkeun loba duit dina perlakuan permukaan pikeun nyegah karat. Sapanjang 20 taun katukang, OEM parantos ngamimitian nganggo palapis sareng palapis pikeun nyegah korosi dina kaliper, bantalan sareng rotor. Naha? Bagian tina masalahna nyaéta pikeun nyegah palanggan ningali caliper anu karat sareng bantalan ngalangkungan roda alloy standar sareng sanés kabayang baja anu dicap. Tapi, alesan utama pikeun ngalawan korosi nyaéta pikeun nyegah keluhan sora sareng manjangkeun umur panjang komponén rem.
Upami pad ngagantian, caliper atanapi bahkan hardwarena henteu ngagaduhan tingkat pencegahan korosi anu sami, interval ngagantian janten langkung pondok kusabab ngagem pad anu henteu rata atanapi langkung parah.
Sababaraha OEMs ngagunakeun plating galvanized dina piring Nyieun pikeun nyegah korosi. Teu kawas cet, plating ieu ngajaga panganteur antara piring Nyieun jeung bahan gesekan.
Tapi, pikeun dua komponén tetep babarengan, kantétan mékanis diperlukeun.
Korosi dina piring tonggong tiasa nyababkeun delaminasi bahkan nyababkeun ceuli nangkep dina bracket caliper.
e40b0abdf360a9d2dcf4f845db08e6c
Tips Jeung Pituduh
Lamun datang waktuna pikeun mesen hampang rem ngagantian, ngalakukeun panalungtikan Anjeun. Kusabab bantalan marake mangrupikeun barang katilu anu paling diganti dina kendaraan, seueur perusahaan sareng garis anu bersaing pikeun usaha anjeun. Sababaraha aplikasi museurkeun kana sarat palanggan pikeun armada sareng kendaraan kinerja. Ogé, sababaraha hampang ngagantian nawiskeun fitur "leuwih hade tinimbang OE" nu bisa ngurangan korosi kalawan coatings hadé tur platings.


waktos pos: Jul-28-2021